Teaterstykket Buy Nothing Day

skuespillerneVelkommen til Teaterterroristene, Folkenteateret og Tenk Mer og oppsettingen av Buy Nothing Day av Kim Atle Hansen. Stykket har premiere den 10. mai på Kverulantkatedralen, Café Sting, Stavanger. Det spilles også 11.-13. mai. Billett, kr. 150/100 kjøpes i døra, men kan også forhåndsbestilles ved SMS til tlf. 97731254. Oppgi navn, dato, antall billetter og evnt. moderasjon.For hver sesong av Tenk mer ønsker vi å ha et kunstnerisk bidrag til temaet. Vi er derfor utrolig glade for at den nylig etablerte teatergruppen Teaterterroristene allerede i høst sa ja til å sette opp teaterforestillingen Buy Nothing Day. Det blir deres debutforestilling. Stykket de spiller, er skrevet av Kim Atle Hansen. Forestillingen er et samarbeidsprosjekt med Tenk mer og Folkenteateret, og er tenkt som et kunstnerisk bidrag til debatten omkring politisk aktivisme, klimapolitikk og forbrukssamfunnet.

Forestillingen settes opp i forbindelse med Tenk mers femte sesong, hvor overskriften for våren er «To be or to buy – mitt karbonavtrykk». Stykket er skrevet av Kim Atle Hansen og hadde urpremiere under det nasjonale DUS-prosjektet i 2008. Stykket er siden oversatt til andre språk og iscenesatt i
land som Russland, Tyskland og Italia.

Buy Nothing Day er en forestilling som handler om syv unge mennesker og deres vilje til å forandre sin situasjon. Graden av forandring varierer alt fra Petra som vil forandre verdenspolitikken med grandiose aksjoner, Irene ønsker å gjøre folk oppmerksomme på klimaproblematikken gjennom en veldedighetskonsert, mens Hanna-Elise først og fremst ønsker å bety noe for noen som helst. I en serie tilfeldige hendelser ender alle de syv rollekarakterene opp i samme dramatiske situasjon – en situasjon som for alle kommer til å sette deres liv på hodet.

I Teaterterroristenes oppsetning forsøkes det å skape et møte mellom aktørene og publikum, hvor de sammen utforsker syv personlige fortellinger. De syv forskjellige historiene blir fortalt gjennom en kollektiv utforskning i møte mellom skuespillergruppen og publikum. Teatergruppens oppsetning ønsker ikke på noe vis å ta stilling til de forskjellige fiksjonelle karakterens handlinger som moralsk gode eller forkastelige, men ønsker heller å belyse en ung persons valg av handlinger, og gjennom en kollektiv fortelling prøve å forstå hvorfor disse personene handler som de gjør.
Forestillingen har premiere på Kåkå kverulantkatedralen (Sting nede) 10. mai.
Regi:
Endre Sannes Hadland og Oddvard Kvaal Pedersen
Aktører:
Christina Liv Madland
Irene Anda
Joakim Guldberg Fugelli
Linda Tveiten
Hallvard Ladstein
Stephen Flannagan
Guro Dagsland Dalen
Pris: 150/100Alvor ved kanonene

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *