Stavanger-politikerne svikter byen

pig freeFlertallet i kommunalstyret for miljø og byutvikling vil ikke ha avgift på piggdekk, til tross for at debatten har pågått i flere år. Til tross for at andre byer, Oslo og Bergen, allerede har innført det. Til tross for at kommunens holdningskampanje PigFree, som politikerne gikk for sist gang de ikke ville innføre avgift, ikke har vist seg å fungere. Man vet godt at piggdekk ikke er nødvendig i Stavanger. Vinterdekk gir like godt grep på veien. Det eneste resultatet av piggdekkbruken er at vi må bruke mer midler på vedlikehold av veier som tæres opp, og at bylufta blir dårlig. Ønsker vi oss en by der innbyggere må holde seg inne om vinteren fordi lufta er for dårlig? Hvor unge vokser opp med svevestøv i lungene, og hvor folk får nedsatt levetid?

Vetle EiterjordOm politikerne er imot avgifter av prinsipielle grunner har de nå også gjort seg til prinsipielle motstandere av en sunn byluft. Miljøsjefen i kommunen Olav Stav gjorde et grundig arbeid med å vise hvorfor piggdekkavgiften trengs, men det ser ikke ut som om kunnskapen når fram. Det virker som om flertallspartiene bare lukker øynene i frykt for å tråkke på noen tær. Vi burde kunne forvente langt større handlekraft og omsorg for byen vår av våre folkevalgte.

Skrevet av Vetle Eiterjord

Vetle Eiterjord er deltaker i panelet denne våren. Du kan høre ham i samtale med Mari, Mahnoor og Frida på onsdag. (red.)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *