Teknologiens makt vs menneskets makt.

AV: Maria Habbestad

Frakoblet i en tilkoblet verden.

I dag går det bra. Vi har alt det vi kan ønske oss, teknologien er en viktig arena og et sentralt hjelpemiddel i samfunnet. Vi er så vant til den at vi har glemt hvordan det var for bare 20 år siden. Vi har mange måter å kommunisere på. Vi er tilkoblet med alt og alle uansett hvor vi er på jordkloden. Men har vi et sunt forhold til teknologien, er vi frakoblet i en tilkoblet verden?

Sosiale medier hjelper oss å holde kontakt med vår familie og venner, og det er vidunderlig. Men selv om det er mange fordeler med sosiale medier, så er det også store ulemper. Vi har opplevd mange forskjellige utfordringer: mobbing på nettet, falske nyheter, produktplasseringer over alt og mer som påvirker vår mentale helse og velvære.

Det er klart at nye teknologier har brakt store forbedringer i vår verden. Det er vårt forhold til disse store nyskapningene som vekker bekymring. Det er anslått av dagens forskning at vi vil bruke minst fem år av livet vårt på å få tilgang til forskjellige kontoer på sosiale medier. Dette betyr også at vi kan bli utsatt for flere påvirkninger fra innhold; positive og negative fra mange plasser.

Vi bør være mer kritiske og snu fokus. Begynne å bli bedre forbilder for de nye generasjonene. Vi har makt til å velge å være mer frakoblet teknologien og mer tilkoblet våre nære og kjære.

Rett utenfor huset finnes en virkelig verden som vi må gjenoppdage. Legg bort, logg av, gå ut og pust inn frisk luft. Du har makten, senk skuldrene: du er fri.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *